Det er spændende at begynde til guitar, og disciplinen er utrolig givende for mange på både hobby- og mesterniveau. Når man starter ud, så kan det dog ske, at man drømmer om at skrive egne riffs, men finder sig begrænset af evnerne. For har man endnu ikke opbygget erfaring med improvisering over sine pentatoniske skalaer, kan det være svært at skrive guitarstemmer til egen rockmusik.

Situationen er relevant for mange på tværs af instrumenter, så der findes en populær løsning!

Det besynderlige tip

Hvad gør man, når man ikke kan få tonerne, som man har i sit hoved, ned på guitarens gribebræt? Ingen begyndere kan levere som Mark Knopfler under optagelserne til ‘Sultans of Swing’. Så man bør gribe sin mobiltelefon. Det lyder mystisk, men den viser sig værdifuld for mange instrumentalister over hele kloden.

Er man typen, der er i stand til at kreere egen lyd i sit tankespor, så er den perfekt. For her ved man også, at de gode idéer let forsvinder, og har man ikke evnen til prompte at overføre tonerne til guitaren, så risikerer man at miste dem.

De fleste telefoner har applikationer til at optage små, korte klip. Så vær ikke sky, og brug din stemme! Det vil lyde en smule fjollet, men man får hurtigt idéen dokumenteret. Og ingen andre behøver at høre optagelsen. Når riffet er lært, og man rocker rundt i stuen, så kan man altid slette den igen.

Man kan øve overalt med det rette grej

Man kan finde på nye riffs, uanset hvor man befinder sig. Har man alligevel brug for teknikgadgets og mobiltilbehør, så kan man passende anskaffe en god powerbank, tage på længere ture i det fri og dokumentere idéerne til nye guitarriffs undervejs. Det er en produktiv metode til idégenerering, og bandmedlemmerne vil med sikkerhed finde det imponerende.

Virtuelle instrumenter er desuden kommet langt i senere år, så det kan også være en idé at tjekke op på, om der er en rockguitar fra udviklere som Ample Sound, der kan benyttes til at skrive i aftentimerne. På den måde kan man også komponere uden at forstyrre bofæller eller omkringliggende lejligheder på under aftentimerne.