Motion og sund livsstil er nutidige “buzzwords” som man med fordel bør tage seriøst. For det er i sandhed vigtigt at holde sig i form, samt dyrke en masse motion. Også hvis man er rockmusiker. Det kan ellers til tider være vanskeligt at finde tid til at dyrke motion, hvis man det meste af tiden befinder sig på landevejen og på hoteller, alt imens man rejser fra den ene koncert til den anden. Men fat mod, for der er faktisk gode muligheder for alligevel at holde formen ved lige som ombejlet og omrejsende rockmusiker.

Investér i et par gode crosstrainere

Der findes et hav af forskellige træningsmaskiner på markedet. Mange af dem har de fleste sikkert allerede set i de lokale fitnesscentre. Den såkaldte crosstrainer er en af de mest effektive træningsmaskiner, man kan benytte sig af. Når du hopper på maskinen udfører du øvelser og bevægelser, som minder meget om langrendsløb, og det er som udgangspunkt meget skånsomt over for kroppens led, samt ikke mindst for ryggen. På trods af det er øvelserne dog uhyre effektive, og ens muskler bliver aktiveret, styrket og ikke mindst holdt ved lige.

Sådan en rigtig god og effektiv crosstrainer vejer gerne 80-90 kilo, og som sådan vil den uden problemer kunne stå fast og robust i tour-bussen. Alle rockbandets medlemmer vil derfor uden problemer kunne hoppe på træningsmaskinen i det daglige, og på den måde holde formen ved lige.

Indret et mini-træningscenter i tour-bussen

I det hele taget er det slet ikke ualmindeligt, at de store rockbands indretter deciderede mini-træningscentre i deres respektive tour-busser. Der er også alt mulig god grund til at gøre det, for i modsætning til hvad nogle måske tror, så er det et fysisk krævende job at være musiker. Der bliver typisk forbrændt rigtig mange kalorier i løbet af en koncert, alt imens bandmedlemmerne hopper rundt på scenen og giver den op for tilskuerne. Derfor er det ekstremt vigtigt, at samtlige medlemmer af bandet er i god form og har muskler, der kan holde til de mange krævende koncerter.

Andre gode tips og tricks til træning i det daglige

Som rockmusiker kan man med fordel også integrere andre former for træning i det daglige. Det er f.eks. en god idé at løbe en tur om morgenen, samt eventuelt at løfte vægte i tour-bussen eller på hotelværelset. Der er som sådan overraskende gode muligheder for at holde formen ved lige som rockmusiker.