Hard Rock Café åbnede sit første spisested i London i 1971. Siden da har konceptet spredt sig til mere end 60 forskellige lande over hele verden. Du kender sikkert Hard Rock Café, som ligger ved siden af Tivoli i København. Den café åbnede op i 1995..

Amerikanere startede konceptet i London

Det kan godt være at det hele startede op i London, men det var faktisk amerikanere, som kom op med ideen til Hard Rock Café. Isaac Tigrett og Peter Morton designede den første Hard Rock Cafe på Old Park Lane i Mayfair-bydelen i den engelske hovedstad.

Til at starte med var det langt fra alle, som købte konceptet og troede på at det ville blive til en succes. I første omgang fik Tigrett og Morton lov til at leje sig ind på Old Park Lane i seks måneder, og mere skulle der ikke til for at det blev til et hit.

Indret dit hjem med inspiration fra Hard Rock Café

Du kan besøge spisestedet i stort set hele verden, og her kan du lade dig inspirere til hjemmeindretningen. Det er ikke kompliceret at indrette stuen eller soveværelset i samme stil. Tænk blot på røde nuancer på væggene med tapet fra fx familietapeter.dk, guldbelagte rammer, rock n’ roll plakater, og guitarer på væggene. Så kan du skabe dit helt eget Hard Rock Cafe koncept derhjemme.

Du kan endda designe en plakat med titlen Hard Rock Café efterfulgt at dit efternavn. Så føles det nærmest som om at du er en del af den historiske virksomhed.

Indsamlingen af rock n’ roll mindesmærker

Vi har allerede nævnt at en del af konceptet med Hard Rock Café indebærer guitarer på væggene. Du kan spise og drikke på Hard Rock Café og dække alle dagens måltider, men mest af alt er konceptet kendt for sine rock n’ roll mindesmærker. Ejerne anmoder om doneringer af rock and roll souvenirs, men de køber ting, der har tilhøret rockstjerner på diverse auktioner over hele verden.

Indsamlingen af mindesmærker startede tilbage i 1979, da de fik fingrene i en Red Fender guitar fra Eric Clapton. ”Tears in Heaven”-sangeren var en stamkunde på cafeén i London. Den pudsige historie fortæller at Clapton ønskede at ejerne nærmest skulle ”holde på” hans plads ved at hænge guitaren op over hans stamplads på spisestedet.

Hele den historie førte til at Pete Townshend fra The Who valgte at donere en guitar til samlingen. Den samling indebærer i dag mere end 80.000 rock n’ roll minder, som er millioner kroner værd.

Den ikoniske t-shirt opstod ved et tilfælde

Hard Rock Café er også kendt for den simple, men ikoniske t-shirt med deres logo. Det kom til verden ved et tilfælde da Morton og Tigrett sponsorerede et lokalt fodboldhold i 1973.

De gav spillerne uniformer med Hard Rock Café logo, og t-shirts i overskud blev givet til loyale kunder. De t-shirts blev hurtigt enormt populære, og det åbnede altså dørene op for salg af Hard Rock Café merchandise, som vi kender det som i dag.