Der er rigtig mange, der har en drengedrøm at vokse op og blive rockstjerne. At stå på en scene og være feteret for sine evner. At kunne være en gud p

Der er rigtig mange, der har en drengedrøm at vokse op og blive rockstjerne. At stå på en scene og være feteret for sine evner. At kunne være en gud på et instrument eller med sin stemme. Men der skal så meget mere til end bare end drøm. Det er mere end bare almindeligt hårdt arbejde at nå dertil.

Bare det at blive tålelig god til et instrument kræver en del. Alle der har prøvet at spille på noget eller gå til sang ved, hvor meget det kræver. Det er rigtig mange timer, der skal ligges i det, og det er allerede som barn eller ung, det skal foregå.

En person er desuden sjældent nok. Du skal finde nogen, du kan spille sammen med, som vil det samme som dig. Og der skal skrives både musik og tekster, der er noget særligt. Andre skal ville høre dette også. Så vejen er lang, og der kan være meget koldt på toppen.

At få det til at hænge sammen

For når bandet er startet, så skal der stadig øves. Ikke kun skal evnerne holdes ved lige, der skal også arbejdes sammen. Det her er mennesker, du kommer til at se mere end nogen anden i meget lange perioder, og derfor kan det være svært for mange bands at blive ved med at være gode venner hele vejen igennem.

Det er ikke uden grund, at bands går i opløsning. Det er ikke kun for meget fest og farver. Det er også det, at de er hele din hverdag – konstant og hele tiden. Det er som Kiss synger om i Beth, at du igen må ringe hjem og sige, det kører i øvelokalet, så du bliver hængende. Også når det hele hænger dig langt ud af halsen, når du øver de samme strofer igen og igen og igen.

Det kræver meget mentalt fra alle, og det mindste skal nok skabe forsider verden over. Hele dit liv bliver sat til offentlig skue. Alle ved alt om dig. Du kan ikke længere bare gå i fred og nyde livet.

Det mentale kan læres

Men der er ingen grund til at droppe tanken. Det vigtigste er en sund, mental tilgang. Det kan trænes, og det kan læres. Mange vælger et liv væk fra rampelyset, for det er rart at kunne være sig selv ind mellem. Det er rart at kunne være Bruce Springsteen og gå tur på Strøget i København, se en gademusikant, der spiller ens musik, og så deltage.

Det er tider, der er ved at være forbi. Men for nogle kan det stadig lade sig gøre. Andre derimod svælger i det offentlige liv og elsker det med alt hvad, der hører til. Det er blot at gøre op med dig selv, hvilken type stjerne, du gerne vil være.