Hvis man er bare lidt fornuftig med de penge, der er at tjene, så er det søde liv bestemt en mulighed. Det er indtægter fra udgivelser, koncerter og m

Hvis man er bare lidt fornuftig med de penge, der er at tjene, så er det søde liv bestemt en mulighed. Det er indtægter fra udgivelser, koncerter og merchandise. Det kan endda blive til rigtig mange penge. Men penge kan få mange til at gøre rigtig skøre ting også. Ikke alle er lige fornuftige, og det sker med jævne mellemrum, at kunstnere går konkurs på grund af overforbrug af forskellig art.

Alt skal være lidt større

Det er store huse, det er biler i overflod, det er samlerobjekter, der har tilhørt andre kendte gennem tiderne, det er dyre smykker, det er luksuriøse middage og alt det andet. Det er massevis af penge, der ryger til den slags, og at gå fra ingenting til alt for meget kan være farligt for alle.

De kloge lever lidt mere fornuftigt, og de kan derfor leve et godt liv sammen med deres familier. Et liv, hvor der stadig er plads til at være lidt ekstravagant. Det hører til livsstilen, og det vil nærmest chokere, hvis der var en eller flere kunstnere, der rent faktisk levede spartansk hele vejen igennem.

Det skal samtidig krydres med vilde fester, smadrede hotelværelser, alkohol og stoffer, og det løber også op. Det er det liv, det forventes af alle stjerner lever, og det er ikke så mærkeligt, at de, med alle de muligheder de har, prøver grænserne af og går langt over dem med jævne mellemrum.

Lev stærkt, dø ung

Det synes at være et motto blandt mange. Og der er efterhånden en del mystik og myte over det, især når det kommer til rockstjerner. Her er særligt klub 27 det, mange tænker på. De allerstørste har det nemlig med at dø i en alder af 27. Fra Robert Johnson og frem.

For andre er det bare tilfælde. Stjerner dør som alle andre og i alle aldre. Med et liv som deres er det heller ikke så mærkeligt, at mange vil dø tidligere end gennemsnittet. Lige så mange bliver gamle eller dør på helt andre tidspunkter.

Men det sagt, så er det en spændende myte. At sælge sin sjæl til djævelen for at få gaven med musikken. Det giver lidt mere til det at være en stjerne i sin tid. At brænde ud længe inden, man når toppen er stadig fascinererende.