Rock er som bekendt en musikgenre, som ligger på grænsen af samfundet, og der er mange, som ser ned på dem, som hører rock, og dem, som spiller rock.

Rock er som bekendt en musikgenre, som ligger på grænsen af samfundet, og der er mange, som ser ned på dem, som hører rock, og dem, som spiller rock. Det skyldes mange ting. For det første så er rock ofte noget, som bliver spillet højt af musikere, som er til læder, har tatoveringer, som drikker øl og whisky, ligesom mange af dem lever efter det gamle motto med sex, drugs and rock and roll.

De tekster, der er i rockmusikken, omhandler ofte de samme emner, og der er mange tekster, som handler om stoffer. Rigtig mange tekster endda. Det er tekster, som er helt tilbage til tresserne som “Lucy In The Sky With Diamonds”, som mange mener handler om LSD. Et stærkt narkotikum, som er en del af det psykedeliske spektrum af stoffer, som svampe også er.

Andre tekster handler om heroin som Brown Sugar med Rolling Stones, et stof som flere af medlemmerne af Rolling Stones eksperimenterede med og som de har indrømmet at de brugte i deres unge år.

Blandt de yngre bands er der sunget om brownstone, rygeheroin eller den brune heroin. Stof som medlemmerne af Guns N’ Roses ofte har brugt i deres fritid sammen med store mængder af spiritus. Noget som var ved at koste dem livet.

En stor fest

Noget andet, som hører med til rock and roll livsstilen, er det, at du nu er klar til at feste på alle tidspunkter af døgnet, og der er altid en masse, som er villige til at feste med dig. Og der er kemi nok i den branche til at sikre, du kan køre derud af uden stop – som teksterne nævnt herover hentyder til.

Fester og de mange groupies er en del af det image, og det er noget, som nogle af grupperne har været gode til at udnytte: At der er unge kvinder, som byder sig til, og som er vilde med den livsstil, som rockstjernerne har.

Tekster, som handler om netop dette, om de vilde fester og stofferne, er noget, som ikke er forsvundet i takt med at musikken har bevæget sig fra rock til metal, som er hårdere endnu. Teksterne er blevet tilsvarende hårdere og meget mere udførlige i deres tilgang til stoffer, spiritus og ting som krig og djævelen. Tekster som har givet mange nye konflikter med det omkringliggende samfund.