Rockmusikken opstod ud af jazz- og bluesmusikken, og den voksede sig hurtig stor. Der kom folk til: Chuck Berry, Beatles og andre store bands som Rolling Stones, der er musikere og bands, som kom til at starte en revolution indenfor musikken. som kom til at starte som et lille råb fra undergrunden til et brøl, der omsluttede verden og gav genlyd alle steder, hvor det ramte, og det blev et udtryksmiddel for de unge og utilfredse, der stod i en verden, hvor der var en masse, de var utilfredse med.

Rock blev for mange af de unge en stor del af deres identitet. De levede den musik, de klædte sig i en form for uniform, og det var det udtryk, der kom frem, en provokation af det borgerdyr, som de mente, deres forældre var, og til det samfund, som var styret af gamle mænd.

Genrerne står i kø

Som rockmusikken udviklede sig og blev mere mainstream og populær, blev der flere, som søgte til rockens subgenrer, og da bomben sprang, og Ozzy Osbourne og drengene fra Black Sabbath tog rockmusikken et tigerspring videre og skabte metal, så blev det mange år senere det, som de unge identificerede sig med, da metalmusikken blev talerører og oprøret for de utilfredse unge i fattigfirserne.

Den bølge, som de unge identificerede sig med i firserne, var den nye bølge af britisk heavy metal. Det var en stilart, som havde rødder i det, som Ozzy havde lavet, men håret var længere, tøjet var læder og denim, og det havde mærker på ryggen af det slidte denim, som var fra det band, som de helst ville høre. Bands som Iron Maiden, Saxon, Mötley Crüe og mange andre. Det var musik, som var melodisk, men som havde tekster, de unge kunne relatere til.

At tale med dem derude

Der var en meget høj arbejdsløshed blandt de unge, og musikken blev talerøret for dem. Den var hård, kompromisløs og hurtig, og flere af de genrer, som skulle komme til at dominere rock- og metalverdenen i de kommende årtier, blev startet i disse år, hvor bands som Metallica kom med deres eget bud på metal og rock, en genre som hedder thrash, der er en stilart, som var så hård og hurtig, som den kunne lyde dengang.

De store rockbands gik sejrsgang, og der blev spillet store koncerter over hele verden, også selvom vejret mest var til viking gummistøvler og regntøj, som det tit er på Roskilde og på de andre store festivaler. For selv ikke vejrguderne kan holde fas væk, de vælger bare fornuftigt fodtøj til lejligheden.

Det var bands som Aerosmith og Guns N’ Roses, som satte det ikoniske i de unges identitet. Bandanaer blev en del af gadebilledet, og whisky blev der drukket meget af for at holde sig selv op mod idolerne i disse år.

I de senere år er goth kommet til som en del af rockscenen. Det er en type musik, som er meget symfonisk i lyden, og som er melodisk og ofte kendetegnet ved, at der er en kvindelig forsanger.