Når du er i musikbranchen som rockstjerne, så er det en branche, som er benhård. Der er ikke råd til at have en dårlig dag i en verden, hvor der hele

Når du er i musikbranchen som rockstjerne, så er det en branche, som er benhård. Der er ikke råd til at have en dårlig dag i en verden, hvor der hele tiden er fart på, for der skal ikke mange dårlige koncerter til før de fans, som hyldede dig for nogle få måneder siden, er væk, og alle rygklapperne har fundet noget nyt, som de kan skamrose.

Det er, som Kim Larsen synger, at om lidt bliver her stille, når lyset er slukket, og den sidste drink er drukket. Der bliver nemlig meget stille. Det er ikke uden grund, at mange dulmer den stilhed med noget, der bringer lidt larm i hovedet, og som får stilheden til at forsvinde. Det er en af grundene til at stoffer og alkohol fylder så meget, som det gør.

Noget på hjerte

Mange rockmusikere bruger ikke kun deres evner til bare at lave musik. Det er mennesker, der har noget på hjerte, der kommer til udtryk gennem deres kunst. Det er følelser og oplevelser, og det er derfor vi alle kan relatere til mange af deres tekster og deres musik.

Det hårde liv gør det både lettere for dem at få sat ord på det hele, men det gør også deres liv mere besværligt. For det bliver til et rigtig hårdt liv for mange af dem. Ikke kun med deres dæmoner og deres misbrug, men deres liv generelt.

De går fra at være helt almindelige mennesker som dig og mig til ikke at kunne gå på gaden uden at blive genkendt. Det vender op og ned på alting, og det kan være svært at håndtere alle de fans, der gerne vil tæt på.

Det bliver lettere at omgås andre, der er kendte, for de er ligeglade med, at de andre også er det. Og det kan få mange stjerner til at virke fjerne og snobbede. Men i virkeligheden drømmer mange af dem bare om en almindelig tilværelse, hvor de kan være lidt i fred og nyde tiden, når de har fri.

Her kan de trække sig lidt tilbage og sætte ord på deres tanker. Skabe den næste udgivelse og give alle deres fans lige det, de drømmer om. Derefter er det tour igen, og sådan kører det hele i ring for dem gennem hele livet. Det er ikke et job, hvor det sådan lige er til at skifte branche, og spørgsmålet er derfor, om det er det værd.