Musikken var noget mere hurtig og kompromisløs end det. der havde været tidligere. og der var en stor hastighed på den udvikling. som kom med den hurt

Musikken var noget mere hurtig og kompromisløs end det. der havde været tidligere. og der var en stor hastighed på den udvikling. som kom med den hurtige musik. Samfundet gik for mange i opløsning, og der var mange af de gamle dyder, som blev smidt ind i skabet – noget som mange af de ældre ikke brød sig om.

Den lavine, der startede, kom hurtigt til at løbe af sporet, og den har siden accelereret hurtigere og hurtigere. Det er i dag på under halvtreds år gået fra de første rocktoner til dødsmetal. En genre, som er så hård og kompromisløs, at der er mange, som faktisk ønsker netop den genre forbudt, og den er da også meget bundet til satanisme. Der har været nogle enkelte eksempler på, at nedbrændinger og groft hærværk mod kirker , specielt i Norge, har været en del af den ballade, som er fulgt i kølvandet på de forskellige bands.

Der er mange bands, som i dag har henvisninger til alle former for krig, mord, ødelæggelse, biblen, både den sorte, og den vi andre læser, og de er stolte af det. Det er med den fart, lavinen brager derudaf i dag, og der er mange, som er bekymrede for de unge, som drages mod denne verden, hvor tekster om lemlæstelser, drab, krig, djævelen, helvede og lignende er meget typiske.

Hvor lavinen er på vej hen, er der ingen som ved, men den drøner afsted, og det er bare med at hægte sig på, hvis du ikke vil kobles helt af.