Ikke kun er det ungdommen, der gør oprør. Det er altid ungdommen, for de ældre bliver mere satte og har en større respekt for, at et samfund er, som d

Ikke kun er det ungdommen, der gør oprør. Det er altid ungdommen, for de ældre bliver mere satte og har en større respekt for, at et samfund er, som det er. Men alle samfund trænger til at blive rusket igennem. Nogle ungdomsoprør er dog mere tydelige at gennemskue end andre.

Hippier er for eksempel lette at genkende, og det samme er den kultur, der opstod omkring rockmusikken. Her var igen noget, som medierne og bogerskabet kunne pege fingre af og skælde ud på.

Stilen var som aldrig set før. Det var slidte jeans, og det var læder. Det var hårdtslående riffs på guitar. Det var forvrængede lyde. Det var 80’erne som en fest for alle, selv om pengene reelt var små for langt de fleste. Kartoffelkur får i hvert fald en klokke til at ringe for mange.

Musik er samtidig en god måde at komme af med vreden på. De fleste foretrækker at lukke dampen ud til musik. Enten ved at høre det hjemme og skrige med eller gå til koncerter, hvor der kan skejes ud til musikken fra scenen. Men det til trods, så blev rock hurtigt et udskældt barn i rækken.